A Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Communitas Alapítvány és a Csíki Székely Múzeum vetélkedőt hirdet romániai magyar középiskolák számára Csontváry képek Erdélyben címmel. A vetélkedő célja, minél szélesebb körben ismertetni és népszerűsíteni a festő életművét.

A vetélkedő korcsoportja: 9 – 12. osztályos tanulók.
A vetélkedőre 30 iskola jelentkezését várjuk, ajánljuk, hogy minden iskola legalább 6 csapattal nevezzen be. Egy csapat 3 – 5 tanulóból állhat. A vetélkedők a bejelentkező iskolák helyszínein zajlanak le, helyi tanárok közreműködésével.

Jelentkezni 2016. április 1-ig lehet elektronikus formában ITT. A nevezéseket időrendi sorrendben fogadjuk, a sorrend alakulása figyelemmel követhető a megadott honlapon. A 30 hely betelte után a további jelentkezők pótlistára kerülnek.

A vetélkedő menete:
A könyvészeti anyagot a jelentkezést követően, április 4-én tesszük közzé a vetélkedő honlapján (vetelkedo.communitas.ro).
A feladatlapot, szervezési és szakmai tanácsokat a két hetes felkészülési időszakot követően, április 18-án juttatjuk el a szervezést vállaló tanároknak e-mailen. Javasoljuk, hogy a vetélkedőket legkésőbb május 6-ig bonyolítsák le.

A vetélkedő díjait a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány biztosítja:

Bővebb információ a Csíki Székely Múzeumnál kérhető az info@csikimuzeum.ro e-mail címen vagy a 0266 311 727 telefonszámon.